CreditNet
Hitelesség  • Felelősség • Tudatosság
Példa cím
Fejléc alcím szövege

PÉNZÜGYI MAGAZIN

Anyagi csődbe dönthet, ha így veszel fel hitelt: mutatjuk, hogy kerülheted el az adósságcsapdát

Egy kölcsön hatalmas lökést adhat terveink és álmaink megvalósításához, de ugyanilyen könnyen adósságspirálba, akár teljes gazdasági csődbe lökhet minket. A kulcs a hitelek okos felhasználásához a hasznos és értelmetlen hitelek közötti különbség felisemérése, és a szükséges kölcsönösszegek tudatos felmérése.

További részletek a pénzcentrum.hu oldalon >>>

Cafeteria:  Ki, mennyit ad 2022-ben?

Január közepén a www.cafeteriatrend.hu oldal hírlevél olvasói közt megvizsgálta, hogyan alakulnak a juttatási keretek 2022-re. A nem reprezentatív kutatásban 604 válasz feldolgozásával készült el ez a beszámoló. Az eredmények azt mutatják, hogy a 2019 óta tartó juttatási keret csökkenésének trendje 2022-re megfordult. Már szeptemberben is az látszott egy korábbi gyors felmérésből, hogy növekedni fog a keretösszeg, amit a friss januári kutatás igazolt. Majdnem a 2019-es keretet is elérte a grafikon a felszálló ágban.

További részletek a cafeteriatrend.hu oldalon >>>

A zöld hitel éve lehet 2022

A kamatemelkedések nagy nyertese lehet 2022-ben a kedvezményes zöld hitel, mert aki ezt fel tudja venni az új lakásához vagy házához, az sokkal olcsóbban juthat kölcsönhöz. A bankoknál már az októberi indulás óta nő az érdeklődés, és a folyósítások még csak az idén indulnak be igazán.

További részletek a privatbankar.hu oldalon >>>

Új kedvencük lett a hitelfelvevőknek

Az elmúlt években az ingatlanvásárláson vagy -építésben gondolkodók a banki statisztikák szerint jellemzően felvették a babaváró hitelt a csok mellett. Most a jegybank zöld programja révén új termék került a piacra, ami sokak számára még a babaváró konstrukciónál is vonzóbb.

További részletek a piacesprofit.hu oldalon >>>

Kiderült, hány adóst érint a kamatstop

Mintegy 470 ezer változó kamatozású lakossági jelzáloghitel-szerződést érint a januártól életbe lépett féléves kamatstop; ezeknek az ügyfeleknek küldenek levelet a bankok – mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán péntek este.

További részletek a vira.hu oldalon >>>